De paarden

Wietse: ° 15-04-1999

Deze fantastische Friese ruin is in 2008 in mijn leven gekomen en in 2009 werd hij ook effectief mijn paard. Spiegelend Paard = Wietse.

Vertrekkend vanuit de 26 paardenpersoonlijkheden van Hempfling is Wietse een ‘minister’.

De ‘minister’ is van alle soorten paarden mentaal het meest flexibel, het slimst. Het is een zeer hoogstaand dier, een wezen dat je graag om advies vraagt. En dat maakt hij bij Spiegelend Paard ten volle waar. Wietse neemt je zoals je bent maar laat je ook heel goed zien wie je bent en dit op een heel rustige, serene en liefdevolle manier. Wietse geeft je alle kansen en tijd die je nodig hebt maar er is wel één gouden regel die hij hanteert: wees jezelf, je hebt dat groot ego bij hem niet nodig of die maskers, of de façades… je bent wie je bent en dat is ok. Hij helpt je heel graag in deze zoektocht.

Ondanks zijn groot en imposant uiterlijk is Wietse van inborst een duts. In alles wat hij doet in alles wat hij wil laten zien doet hij met het nodige respect.

Af en toe vergeet hij wel eens een groot paard te zijn en denkt hij een muis te zijn die angstig de grote boze wereld instapt. Maar deze angst uit zich vooral door heel dicht bij je aan te leunen of in je broekzak te willen kruipen.

Whizper: ° 25-04-2009

Is een prachtige Quarter ruin die in 2013 in Meerle is komen wonen. Whizper was toen 3,5 jaar.

Jammer genoeg heeft hij geen goede start gekend in de harde wereld van de fokkers. Door zijn bloedlijn leek er voor hem een carrière weg gelegd te zijn in de wedstrijdwereld. Het lot en de manier hoe hij is benadert in zijn eerste levensjaren gaven hier een andere wending aan. In het eerste jaar dat hij bij Spiegelend Paard verbleef, werd het meer en meer duidelijk dat hij de nodige trauma’s en fysieke letsels had opgelopen. Bij Spiegelend Paard kreeg hij voor het eerst een stem. Eindelijk werd er naar hem geluisterd waardoor hij beetje bij beetje uit zijn schulp en trauma’s wist te kruipen. Door zijn fysieke letsels kan niet met hem gereden worden. Ondertussen heeft hij zich ontpopt tot een geweldig leuk en nieuwsgierig coach paard. Hij is een gouden paard met het hart op de juiste plaats.

Volgens de paardenpersoonlijkheden is Whizper ‘75% kind en 25% prins’. Een geweldige combinatie maar zeker geen evidentie. Hij ziet alles en iedereen vanuit kinderogen en het leven is een feest. Af en toe komt het prins stuk in hem naar boven en dan wil hij zich ook laten gelden. Whizper vraagt om een fijne en gevoelige afstemming en een duidelijke communicatie die eerlijk en oprecht verloopt. Kan je hem dit geven dan wijkt hij geen meter van je zijde.

Ben-nie Stout: ° 23-05-2011

Nog voordat de verhuis naar Meerle volbracht was, had Bennie, de shetlandpony zich al aangeboden. Hij moest nog enkele maanden wachten voordat hij effectief naar Spiegelend Paard kon komen. We zijn Kairos (praktijk voor equitherapie) waar hij geboren is, heel dankbaar dat ze Bennie aan ons hebben toe vertrouwd.

Bennie is volgens de karakterpersoonlijkheden de ‘bescheidene’. Dit staat voor goedmoedig, eenvoudig en ongecompliceerd. Ondanks zijn kleine gestalte is hij een zeer groot paard. Mispak je niet aan hem. Hij heeft zo’n groot hart en zo’n warme persoonlijkheid dat je op slag verliefd wordt op deze ‘grote/kleine’ man.

Bennie is, in mensentaal hoogbegaafd en hoog gevoelig waardoor hij feilloos aanvoelt wat de ander nodig heeft. Hij laat je dit zien en voelen zonder al te veel poespas. Bennie wordt graag aangehaald en geknuffeld als je dit doet vanuit de juiste intentie: met respect voor wie hij is. Slaag je er in om je met Bennie te verbinden dan gaat hij voor je door het vuur.

De kinderen van Kairos gaven hem de naam: Ben- nie(t) Stout, wat als jonge shetlander bij hem paste. Maar door zijn eigen ontwikkeling en wat hij de wereld wil laten zien, wordt hij nu Bennie genoemd. Lekker stoer maar toch lief.

Victor: ° 2017

Heel toevallig zag ik op een avond dat er een 'kip' op stok zat bij de paarden en net ook die avond mocht ik getuigen zijn hoe elk paard apart deze 'kip' even aanraakte. Al vlug bleek dat het niet over een kip ging maar over een stoere haan die de naam Victor mee kreeg. Daar waar de paarden zijn, daar is Victor. Hij waakt over zijn kudde als een haan over zijn hennen. 

Ook binnen het coachen heeft Victor zijn 'taak'. Meer dan eens komt hij spontaan mee in een opstelling staan, net op de plek die aandacht vraagt. 

Victor, het vierde 'paard' is een heel bijzonder dier en wij zijn blij dat hij zelf gekozen heeft om bij Spiegelend Paard te komen wonen. 

 

Paarden bieden mensen het geschenk van groei en ontdekking .Dit geschenk kan het paard geven door gewoon paard te zijn.