Spiegelend boksen

Spiegelend boksen is een benadering van boksen die de nadruk legt op zelfreflectie en persoonlijke groei, in plaats van op fysieke agressie of competitie.
Bij deze vorm van boksen staat het gebruik van bokstechnieken als een metafoor voor het begrijpen van je eigen emoties, gedachten en gedrag centraal.

De kracht van Spiegelend Boksen zit in het contact maken met je gevoel door te bewegen. 

We vertrekken vanuit het Engels boksen zonder fysiek contact (zonder sparren). Er wordt gebokst op handschoenen of pads. 

Wat levert het je op: 

Stressvermindering: Boksen kan helpen bij het verminderen van stress, het vrijgeven van opgekropte emoties en het bevorderen van ontspanning. 

Emotieregulatie: Boksen biedt een uitlaatklep om emoties op een gezonde manier te uiten en te beheersen. Het kan helpen bij het verwerken van woede, frustratie en angst. 

Zelfvertrouwen en zelfbeeld: Het leren van boks technieken en het zien van vooruitgang in vaardigheden kan het zelfvertrouwen vergroten en een positief zelfbeeld bevorderen. 

Lichaamsbewustzijn: Boksen vereist een coördinatie, balans en lichaamsbewustzijn. 

Doelgerichtheid: Boksen kan helpen bij het stellen en bereiken van doelen. Het kan helpen bij het ontwikkelen van doorzettingsvermogen en veerkracht. 

Je leert beter voelen en meer grip te krijgen op je emoties en jezelf. 

'Ontdek de kracht binnen in jou die wacht om te worden ontketend - zonder sparren of fysiek contact, maar met volledige toewijding aan groei, empowerment en persoonlijke triomf!'

 

Niet om te winnen, maar om te helen, spiegelend boksen leert ons dat kracht schuilt in controle, niet in agressie.