Wandel coaching

Wandel coaching is meer dan alleen lopen en praten. Het zorgt ervoor dat je in beweging komt. Het is een activiteit die goed is voor je benen als voor je hoofd. De elementen van de natuur bieden vele metaforen die een weerspiegeling vormen voor je eigen leven. 

Bij wandel coaching verlaten we de beslotenheid van de praktijkruimte en gaan we de natuur in, op pad, jouw pad.Tijdens de wandeling praat je gemakkelijker vrijuit over alles wat je bezighoudt, zonder dat je gehinderd wordt door de blik van de coach. In de natuur zijn er altijd omgevingsgeluiden die stilte in het gesprek een natuurlijk karakter geven. Hier ervaar je het ontbreken van woorden minder scherp dan in een gesprek binnen de muren van een gespreksruimte. In de natuur zijn nodigt als vanzelf uit tot loslaten, tot verbinding maken met jezelf en wat je wil bereiken. Het helpt om dingen in een ruimer perspectief te zien. Wandelen geeft rust in je hoofd. Er komt ruimte en het is gemakkelijker om te luisteren naar die eigen innerlijke stem. Onderweg wordt er af en toe even stil gestaan, zowel letterlijk als figuurlijk.

Tijdens het wandelen worden je zintuigen geactiveerd. Je ziet veel onderweg. Je hoort, je voelt, ruikt, je bent in de buitenlucht. Hierdoor krijgen je geest en lichaam dezelfde frequentie en ontstaan tussen beiden een verbondenheid. De beelden die je onderweg opslaat, laten een indruk bij je na die je rust en inspiratie geeft. 

In de gesprekken wordt er ook “gespiegeld” en wordt het verband gelegd tussen dat wat je aandacht trekt in de natuur en dat wat je bezighoudt. Natuurelementen die je onderweg toevallig tegenkomt zijn dus vaak verbonden met de weg die jij in je dagelijks leven aflegt. 

Tijdens het wandelen moeten soms ook keuzes worden gemaakt. Wat doe je als het begint te regenen? Wat gebeurt er als de weg stopt? Of als je op een splitsing komt en je moet een weg kiezen? Wat is het verband met je eigen leven? Ook de dieren die je onderweg tegen komt op je pad brengen je een boodschap. 

Naargelang de vraag die je bezighoudt, wordt gebruik gemaakt van wandelmeditaties, rituelen, opstellingen, lichaams- en aandachtsoefeningen of mijmeringen. 

Wandel coaching is geschikt bij allerlei hulpvragen.

Er is de mogelijkheid om ook het paard mee te nemen. Zo voegen we er een extra en bijzonder element aan toe.  

Wandelen is bewegen in tijd en ruimte met een gevoel van hier en nu.