Expeditie Oosteneind. Meer dan een Jongerenkamp

Ben jij klaar voor een avontuurlijke tweedaagse?
Ga dan mee op Expeditie Oosteneind!
In Meerle bij Hoogstraten.

Expeditie Oosteneind is een jongerenkamp dat gericht is op het ontwikkelen van weerbaarheid. Het kamp biedt verschillende activiteiten en ervaringen om de jongeren te helpen hun zelfvertrouwen en veerkracht te vergroten.

Tijdens dit onvergetelijk jongerenkamp ga je op ontdekkingstocht in de natuur, leer je de fijne kneepjes van het (therapeutisch) boksen, speel je een spannend avondspel, word je geleerd hoe je verantwoord vuur kan maken en geniet je daarna van een gezellige kampvuuravond onder de sterrenhemel.

Verantwoord vuur maken en koken: de jongeren leren hoe ze op een veilige en verantwoorde manier een vuur kunnen maken en gebruiken om eten te koken. Dit kan een uitdagende activiteit zijn die zorgt voor teamwork, samenwerking en het ontwikkelen van praktische vaardigheden.

Oriëntatietocht: tijdens de oriëntatietocht worden de jongeren uitgedaagd om hun weg te vinden in de natuur met behulp van speelse opdrachten. Dit stimuleert het probleemoplossend vermogen, het vermogen om te plannen en te organiseren, en vergroot het vertrouwen in het eigen kunnen.

Therapeutisch boksen: is een activiteit waarbij boks technieken worden gebruikt als middel om emoties te uiten, stress te verminderen en zelfbeheersing te ontwikkelen. Het helpt de jongeren om zich fysiek en mentaal sterker te voelen, terwijl ze ook leren omgaan met conflicten op een gezonde en constructieve manier.

Rots en water: is een training die zich richt op het vergroten van zelfvertrouwen, zelfbeheersing en sociale vaardigheden. De jongeren leren hun eigen kracht te ontdekken en te gebruiken, terwijl ze ook leren omgaan met anderen en grenzen te stellen.

Naast deze specifieke activiteiten biedt Expeditie Oosteneind nog veel meer leuke en uitdagende ervaringen. Het doel is om jongeren te helpen groeien, hun sterke punten te ontdekken en te ontwikkelen. Door middel van actieve en avontuurlijke activiteiten worden belangrijke vaardigheden zoals samenwerking, communicatie en doorzettingsvermogen gestimuleerd. Het kamp biedt ook een veilige omgeving waarin jongeren zichzelf kunnen zijn en waar ze kunnen leren van en met elkaar.

De sfeer is onbeschrijfelijk en het gevoel van samenhorigheid ongekend. Tijdens deze expeditie zal je nieuwe vrienden maken en herinneringen creëren die je voor altijd zal koesteren.

De ouders krijgen op zaterdag tussen 17u en 18u ruim de tijd om te vernemen wat de jongeren twee dagen hebben gedaan en dit bij een heerlijk verfrissend drankje. 

Ben je tussen de 12 en 16 jaar en heb je zin in avontuur? 
Aarzel niet om je in te schrijven. Plaatsen zijn beperkt. 

Datum:
Start vrijdag 21 juli om 10u tot en met zaterdag 22 juli18u 

investering:

VROEG BOEK KORTING = voor 1 juli inschrijven aan 175 euro. 
ALL IN: ontbijt, gezond middag en avondeten, drank, tussendoortjes, materialen om vuur te maken, te boksen, oriëntatietocht, goodiebag. Excl. tent (beschik je niet over een tent kan je dit bij inschrijving aangeven. Wij zorgen dan voor een tent.) 

Schrijf je nu in voor Expeditie Oosteneind via:
martine.brosens@spiegelendpaard.be