Meditatie special; meditatie met paarden, live drum & harp


We willen je graag meenemen op een heel aparte reis.
De combinatie van repetitieve drum(s) bij de aanwezigheid en in de energie van paarden is heel sterk.

De drum symboliseert het kloppen van het hart, zowel van de mens als van de aarde. De drum staat voor het vrouwelijke, de drumstok voor het mannelijke. De drum is één van de meest efficiënte manieren om je te openen voor nieuwe inspiraties. De drum heeft een groot effect op ons bewustzijn en schenkt de meeste mensen een diep gevoel van welbehagen en thuiskomen.
De drum wordt ook wel ‘het paard van de Sjamaan’ genoemd.

Als we het paard en de drum samen brengen door te drummen bij en tussen de paarden ontstaat er een mooi samenspel tussen twee werelden. Het brengt de mens nog dichter bij zijn authentieke ‘zelf’ maar ook bij de ziel van het paard.

Er ontstaat een krachtig samen zijn.
Net zoals de mens reageert elk paard anders op de drum. De één maakt er een intens diepe verbinding mee of raakt er door in een soort van trance, de ander kan het niet bekoren of laat de klanken niet binnenkomen. Het is wat het is.

De drum is een extra hulpmiddel om harmonie in jezelf te brengen. De paarden zelf vinden de drums geweldig en kunnen hun nieuwsgierigheid dan ook niet wegsteken. Het meditatieve drumritueel gebeurt niet tussen de paarden maar naast de wei van de paarden.

We doen dit uit hun en onze veiligheid. Zodoende geven we ons de mogelijkheid om zelf in alle rust te concentreren op het meditatieve ritme.

Er is een moederdrum aanwezig en een aantal kleinere handdrums die naar wens te gebruiken zijn om actief deel te nemen aan dit ritueel. Wil je graag je eigen drum(s) meebrengen? Dat kan uiteraard. Wil je liever zitten en gewoon ervaren en deelgenoot zijn, kan dit eveneens.

Na de drum maken we een mooie overgang via het bespelen van de handpan naar de harp. Deze wordt bespeelt door professionele harpspeelster Karen Peeters. 

De instrumenten die gebruikt worden zijn kwetsbaar voor wisselvallig weer.
Bij regen- of onguur weer gaat deze meditatie niet door.

Aanvang
Het eerste halfuur gebruiken we om de meditatie wat te verduidelijken, kort kennis te maken met elkaar en met de paarden. De eigenlijke meditatie start om 16.00.

Begeleiders
Luc Jansen, Martine Brosens en Karen Peeters

Bijdrage
€ 50,- ter plaatse betalen

Meebrengen
We mediteren in een paardenvrije zone naast de paarden wei met vijf paarden. Je draagt dus best aangepaste buitenkledij en dichte schoenen.

Aantal personen
min. 6 – max. 15
Wees tijdig met je inschrijving als je graag wil deelnemen!