Het paard als mentor en inspiratiebron

Fijn je hier te mogen ontmoeten!

Spiegelend Paard staat voor coaching/ therapie voor jongeren en volwassenen. Dit zowel MET als ZONDER paarden. 

Spiegelend Paard is in eerste instantie ontstaan uit alleen paardencoaching maar door vele studies, groei en persoonlijke ontwikkeling kunnen we een mooi  en uitgebreider aanbod bieden. 

Wij leggen onze focus op:
Individuele coaching/therapie;
Brainspotting;
Therapeutisch Boksen; 
Rouw en Rouwverwerking, Levend verlies;
Rots en Water;
Be-leefhoeve voor jongeren. 

Als fervente paardenliefhebster en uit liefde voor haar vak als paardencoach wil Martine jullie meenemen naar een wereld tussen mens en paard om samen op pad te gaan, op zoek te gaan naar je eigen innerlijke rust. Immers, het mooiste dat je kunt worden is jezelf. Dit in een helende verbinding met jezelf, je omgeving en de natuur.

Als Ecologisch Pedagoog en coach zal Martine samen met jou op zoek gaan naar de oorsprong van je emoties, de functies van je gedrag en de gevolgen van je denkpatronen. Het verworven inzicht in je eigen patronen fungeert als fundament om verder aan de slag te gaan en te werken aan verandering.

Binnen Spiegelend Paard wil zij graag mensen begeleiden/coachen op een liefdevolle manier, meegaan in een prachtig groeiproces waarin je kunt worden wie je daadwerkelijk bent. Gewoon in het Hier en Nu kunnen zijn, heel authentiek. Om te ZIEN wie je bent en om te ZIJN wie je bent. Wanneer je zelf onvoorwaardelijk, open, eerlijk, liefdevol, rechtvaardig en ontvankelijk kunt zijn in contact met de paarden, dan zet je voor jezelf de deur open om vrij van prestatie, dwang en ego verder te kunnen naar het mooiste wat er is…. één zijn met jezelf.

Vanwaar de naam 'Spiegelend Paard'?

De waarneming dat paarden ‘de gevoelens achter de façade’ spiegelen, is één van de sleutelprincipes van coachen met hulp van paarden. 

Paarden dagen je uit kritisch te kijken naar je werkelijke gevoelens en motieven. Dat wat je toe-eigent aan het paard vertelt wie je bent, hoe je in het leven staat, waar je patronen vastzitten, hoe je denken werkt... 

Voordat de spiegel bestond, bekeken mensen zichzelf in de weerspiegeling van het water. In deze reflectie werden ze zich van zichzelf bewust. Reflectie betekent letterlijk 'terugkaatsen'. Dat is het middel dat je in handen hebt in je rol als paardencoach. Een spiegel voor de ander zijn. Je voegt iets toe door terug te geven wat jij waarneemt. Zowel iemands krachtkant als een pijnpunt of een verborgen verhaal is een bron van groei. De spiegel staat ook symbool voor de moed om jezelf onder ogen te zien zoals je bent. Oog in oog met jezelf ben je open en kwetsbaar tegelijk. 

Als symbool  van het vermogen tot zelfreflectie is de spiegel niet alleen het werktuig van de illusie, maar ook het instrument van de verlossing: dit is wie ik ben, kijk maar!

Waar je ook kijkt, naar wie je ook kijkt, je kijkt constant in de spiegel.Het leven is één grote reflector van wie je bent. Al wie rond je loopt, kaatst constant zijn en jouw spiegelbeeld terug. Je hoeft niet alleen naar binnen te kijken om te weten wie je bent, je kan ook gewoon naar de ander kijken en zien welk beeld je krijgt , je zal jezelf er in terug vinden.

(uit: het heeft zin van Els de Schepper)