Medewerkers

Spiegelend Paard gaat heel graag de samenwerking aan met verschillende professionals om zo een nog beter aanbod te kunnen creëren. 

Wendy Luyks

Wendy zal je vooral op zaterdagmorgen ontmoeten. Zij is vaste medewerker op de Be-leefhoeve voor jongeren. 

Hallo iedereen!

Ik ben Wendy, mama van twee tieners en creatieve duizendpoot. 

Als kind was ik zo’n typisch paardenmeisje die praktisch in de manege woonde en droomde van een eigen paard, die ik Mistral zou noemen. Die droom is nooit uitgekomen, maar hier meewerken aan de Be-leefhoeve voor kinderen komt toch aardig in de buurt!

Doorheen de jaren is mijn liefde voor paarden alleen maar gegroeid. Ik leerde Martine en Spiegelend Paard kennen toen ik hier een meditatie tussen de paarden volgde. Ik voelde onmiddellijk de magie van deze plek. 

Naast paarden ben ik gepassioneerd door taal. Ik geloof dat elke mens wel een verhaal te vertellen heeft. Met een bachelor-diploma Communicatie op zak, probeer ik met woorden een verschil te maken. 

Soms kan je echter geen woorden geven aan wat je voelt en dan ben ik eveneens geboeid door het proces dat mensen hierin afleggen. Het mooie is dat paarden hierbij kunnen helpen.

Vanuit deze interesse in mensen, ben ik Gezinswetenschapper in opleiding. Ik ga uit van de kracht van gezinnen, ook als zij het moeilijk hebben. Met de Be-leefhoeve willen we kinderen helpen hun eigen kracht terug te vinden. 

Iedereen heeft een vuur in zich, maar soms brandt die vlam wat minder fel. Ik probeer, zowel schrijvend met mijn project Vlamdragers, als hier als medewerker van de Be-leefhoeve, die vlammetjes terug aan te wakkeren. Want helpende vonkjes kunnen helpen, zodat jij terug vlammend door het leven kan gaan. 

 

 

 
 
 

Jij bent de deskundige in je eigen leven. Daarom is ook elk gesprek in dialoog. We gaan samen op zoek, op zoek naar nieuwe antwoorden. En dit met respect voor jou eigen zijn, jouw uniciteit'.