Vrijwilligers

Vrijwilligers nemen een heel belangrijke plaats in bij Spiegelend Paard. Dankzij hun inzet komen de paarden er netjes voor. Wordt het mest geruimd, worden de planten en bloemen bij gehouden. Of iemand ontfermt zich over de moestuin.

Bij Spiegelend Paard zien we vrijwilligerswerk als een verhaal van mensen, geëngageerde mensen. Mensen met een groot hart die zich belangeloos en vrijblijvend inzetten. Mensen die elkaar ontmoeten en daar vreugde, sterkte en (zelf-)respect in vinden.

De vrijwilligers vinden vaak de weg naar Spiegelend Paard op moment dat hun leven een beetje doorheen gehaald wordt door een ingrijpende gebeurtenis of door verlies van werk of gewoon omdat ze graag zinvol bezig willen zijn in hun vrije tijd. Eigenlijk is het niet eens zo belangrijk  'waarom' iemand zich als vrijwilliger aanmeld.
Bij Spiegelend Paard vinden we het belangrijk dat onze vrijwilligers hun plekje vinden en doen wat ze graag doen.
Sommigen komen één keer in een week, andere vind je hier twee of drie keer in de week. Sommige blijven maar even, andere een hele tijd. 

Heb jij één of meerdere uren beschikbaar en voel jij je geroepen om je steentje bij te dragen, om ons team te versterken? Neem dan gerust contact met ons op! 

Vaste vrijwilligers op dit moment:

Marleen,
Zij komt twee keer in de week. Zij vindt het belangrijk om structuur in haar leven te creëren en zinvol bezig te zijn. Door de rust en de vrijheid die ze krijgt tijdens haar vrijwilligers werk, voelt ze dat haar Burn Out een plaats krijgt in haar leven waardoor ze 'straks' weer naar de arbeidsmarkt kan. 

Anita
Zij komt hier vooral op zaterdagmorgen en helpt dan mee op de Be-leefhoeve voor jongeren. Anita is een krak in het verzorgen van de moestuin en de planten en bloemen rond de hoeve. Paarden waren voor haar 'vreemd' maar door hier mee te lopen worden de paarden vertrouwder en vertrouwder. 

Lotte
Haar passie zijn paarden. Ja dan ben je bij Spiegelend Paard uiteraard op de juiste plek. Lotte helpt op zaterdagmorgen bij de Be-leefhoeve en in de week, na schooltijd komt ze regelmatig mest ruimen of gaat ze actief met de paarden aan de slag. 

Madelief,
Zij begon bij Spiegelend Paard als cliënte en was ontzettend bang voor paarden en andere dieren. En toch voelde ze een enorme affiniteit met dieren. Na een intens proces doorlopen te hebben, is Madelief nu een vrijwilliger die op regelmatige basis na schooltijd en op zaterdag bij de paarden te vinden is. 

 
 
 

Je mag zijn wie je bent.
Om te worden wie je bent…..
en dat mag op jouw manier ….
En in jouw tijd !