Stilte, Rust en Ruimte

Drie kernbegrippen die Spiegelend Paard hoog in het vaandel draagt. Door zowel de stilte, rust en ruimte bij jezelf te vinden als deze te (ver)krijgen op de plek van Spiegelend Paard ontstaat er al een heel mooi proces en heling. 

Stilte

Stilte is er altijd. Het valt vaak niet op doordat onze aandacht opgeslorpt wordt door geluiden en gedachten. Geluiden komen op in de stilte en verdwijnen weer in de stilte. Onder de geluiden en gedachten kan je de stilte voelen op voorwaarde dat je luistert.
Stilte ervaar je wanneer je stil wordt van binnen en luistert. Luisteren naar de stilte brengt je in contact met de stilte in jezelf. Stilte is open en ontvankelijk. Het is er gewoon, zonder oordeel. Het is licht en levendig aanwezig. Het is ruimte. Het zijn de kwaliteiten van het veld van gewaar zijn.

Rust

De rust in de natuur zet je aan tot mijmeren over je leven, je werk, de richting die je uit wil gaan.
Zoals wij chauffeur zijn van onze auto, is onze geest dat voor ons lichaam. Het is ons hoofd dat beslist of onze voeten het lichaam naar een andere plaats brengt.
Door de automatische piloot van het denken af te zetten en ons bewustzijn te richten op wat er hier en nu gebeurt, ontstaat er verbondenheid tussen lichaam en geest. Je voelt je krachtig en rustig.

Ruimte

Je bent een deel van de wereld om je heen. En om je heen is immens veel ruimte. Een voor iedereen en alles beschikbare ruimte waar er  meer dan voldoende van is. Ga maar eens staan in een bos, een weiland zelfs in de stad. Ga staan en maak jezelf deel van alles om je heen. Ervaar de enorme ruimte om je heen. Als een paard daar bij komt staan, voel dan de verbinding in plaats van de bedreiging dat hij/zij 'jouw' ruimte in komt. Sta samen, voel ruimte, voel verbinding. Het geeft rust.

Als een ervaring overweldigend is, kan je contact maken met het veld van de stilte dat alles draagt en omarmt