Therapeutisch (Spiegelend ) boksen

Therapeutisch boksen is een benadering van boksen die de nadruk legt op zelfreflectie en persoonlijke groei, in plaats van op fysieke agressie of competitie.
Bij deze vorm van boksen staat het gebruik van boks technieken als een metafoor voor het begrijpen van je eigen emoties, gedachten en gedrag centraal.

De kracht van Therapeutisch Boksen zit in het contact maken met je gevoel door te bewegen. 

We vertrekken vanuit het Engels boksen zonder fysiek contact (zonder sparren). Er wordt gebokst op handschoenen of pads. 

Wat levert het je op: 

Stressvermindering: Boksen kan helpen bij het verminderen van stress, het vrijgeven van opgekropte emoties en het bevorderen van ontspanning. 

Emotieregulatie: Boksen biedt een uitlaatklep om emoties op een gezonde manier te uiten en te beheersen. Het kan helpen bij het verwerken van woede, frustratie en angst. 

Zelfvertrouwen en zelfbeeld: Het leren van boks technieken en het zien van vooruitgang in vaardigheden kan het zelfvertrouwen vergroten en een positief zelfbeeld bevorderen. 

Lichaamsbewustzijn: Boksen vereist een coördinatie, balans en lichaamsbewustzijn. 

Doelgerichtheid: Boksen kan helpen bij het stellen en bereiken van doelen. Het kan helpen bij het ontwikkelen van doorzettingsvermogen en veerkracht. 

Je leert beter voelen en meer grip te krijgen op je emoties en jezelf. 

"Niet elke strijd wordt uitgevochten in een boksring, maar elke overwinning begint met de moed om de handschoenen aan te trekken.
Boksend naar zelfvertrouwen, trotseren we niet alleen tegenstanders, maar ook onze eigen twijfels.
Elke stoot is een stap naar kracht, elke training een bouwsteen voor zelfverbetering.
In de ring van zelfontdekking overwinnen we de schaduwen van onzekerheid en staan we op als kampioenen van onze eigen groei." (Martine Brosens) 

Niet om te winnen, maar om te helen, therapeutisch boksen leert ons dat kracht schuilt in controle, niet in agressie.