Vrijwilligers

Vrijwilligers nemen een heel belangrijke plaats in bij Spiegelend Paard. Dankzij hun inzet komen de paarden er netjes voor. Wordt het mest geruimd, worden de planten en bloemen bij gehouden. Krijgen de kippen de nodig aandacht en schone hokken. 

Bij Spiegelend Paard zien we vrijwilligerswerk als een verhaal van mensen, geëngageerde mensen. Mensen met een groot hart die zich belangeloos en vrijblijvend inzetten. Mensen die elkaar ontmoeten en daar vreugde, sterkte en (zelf-)respect in vinden.

De vrijwilligers vinden vaak de weg naar Spiegelend Paard op moment dat hun leven een beetje doorheen gehaald wordt door een ingrijpende gebeurtenis of door verlies van werk of gewoon omdat ze graag zinvol bezig willen zijn in hun vrije tijd. Eigenlijk is het niet eens zo belangrijk  'waarom' iemand zich als vrijwilliger aanmeldt.
Bij Spiegelend Paard vinden we het belangrijk dat onze vrijwilligers hun plekje vinden en doen wat ze graag doen.
Sommigen komen één keer in een week, andere vind je hier twee of drie keer in de week. Sommige blijven maar even, andere een hele tijd. 

Heb jij één of meerdere uren beschikbaar en voel jij je geroepen om je steentje bij te dragen, om ons team te versterken? Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Vaste vrijwilligers op dit moment:

P,
Zij komt één keer in de week. Zij vindt het belangrijk om structuur in haar leven te creëren en zinvol bezig te zijn. Door de rust en de vrijheid die ze krijgt tijdens haar vrijwilligers werk, voelt ze dat haar Burn Out een plaats krijgt in haar leven waardoor ze 'straks' weer naar de arbeidsmarkt kan. 

N, 
Zij komt één keer naar de paarden om vooral de rust op te zoeken. Ze heeft een moeilijke tijd doorgemaakt en wil nu meer houvast en structuur creëren. Bij de paarden zijn en mest ruimten zorgt voor rust in haar hoofd. 

Anita
Zij komt hier vooral op zaterdagmorgen en helpt dan mee op de Be-leefhoeve voor jongeren. Anita is een krak in het verzorgen van de moestuin en de planten en bloemen rond de hoeve. Paarden waren voor haar 'vreemd' maar door hier mee te lopen worden de paarden vertrouwder en vertrouwder. 

R,
Hij is 15 jaar en komt via de groene zorg drie keer in de week voor een zinvolle dagbesteding. 

 
 
 

Je mag zijn wie je bent.
Om te worden wie je bent…..
en dat mag op jouw manier ….
En in jouw tijd !