Belevingsworkshop Kintsugi MOEDERDAG

Kintsugi is een traditionele Japanse kunstvorm waarbij gebroken keramiek wordt gerepareerd met behulp van goudlak. Het woord "kintsugi" betekent letterlijk "gouden verbinding" (kin = goud, tsugi = verbinding).
Het concept achter kintsugi is dat de gebrokenheid van een object niet moet worden verborgen, maar juist moet worden benadrukt en geëerd.

Kintsugi symboliseert meer dan alleen het repareren van keramiek. Het kan ook worden gezien als een metafoor voor het leven zelf. De gebrokenheid en littekens die we in ons leven ervaren, kunnen ons vormen en ons sterker maken. In plaats van onze fouten en gebreken te verbergen, kunnen we ze accepteren en omarmen als onderdeel van wie we zijn.
De kracht van imperfectie, zoals benadrukt door kintsugi, ligt in het vermogen om te laten zien dat iets waardevols niet perfect hoeft te zijn. Het herinnert ons eraan dat onze littekens en gebreken ons verhaal vertellen en ons uniek maken. Door de gebroken stukken van ons leven te herstellen en te koesteren, kunnen we groeien, veerkrachtig worden en schoonheid vinden in onze imperfecties.

Deze belevingsworkshop is er eentje in een ontspannen sfeer en omkadering. 

Kintsugi kan emotioneel, spannend, maar ook gewoon en vooral … heel ontspannend zijn.

Programma:
Ontvangst met koffie, thee iets lekkers,
Uitleg over Kintsugi
Breek’ moment.
Herstel
Afronden

Jouw investering
49 euro
Incl.: een kommetje of bord dat je breekt en hersteld weer mee naar huis mag nemen

max 8 deelnemers