Onthaasten versus ontspanning bij de paarden

Om te kunnen onthaasten moeten we ook kunnen ontspannen maar we kunnen pas ontspannen door te onthaasten. De vicieuze cirkel van het leven.
Een eerste essentiële stap in ontspanning is dat jezelf zonder oordeel toelaat bewust te zijn van dat wat nu is. 
Je komt tot een soort van neutrale toestand. Dit kan je vergelijken met een wagen die je in neutraal zet. Misschien maakt hij nog allerlei rare geluiden. Of zijn toerental draait te hoog. Hij staat stil en je kunt nakijken wat er gaande is. 

Een volgende stap is dat je het oké laat zijn dat je bewust bent dat het is zoals het is. Je merkt bijvoorbeeld dat er ergens in je lichaam pijn voelbaar is. Je ervaart dat en bent er bewust van. Dan laat je het oké zijn. Dat is niet hetzelfde als aanvaarden.

Ontspanning is niet langer vasthouden van spanning. Allerlei ervaringen, herinneringen, gewoontes en overtuigingen hebben je doen afglijden van jouw natuurlijke, ontspannen manier van zijn en leven. Het loslaten van die spanning betekent dat je die niet langer vasthoudt.  

Tijdens deze twee durende vorm van onthaasten wordt je mee genomen in de wondere wereld van vijf paarden die op hun eigen manier in de onthaasting komen. Door mee in de kudde te stappen zoeken we de gepaste manier van ontspannen op. Dit via meditatie, visualisatie, korte oefeningen...

Als afsluiter zetten we ons tussen de paarden met voetbadje voorzien van een aangepaste, door jou gekozen etherische olie.
Kom, geniet en ontspan!

Meebrengen, indien mogelijk een voetbadje en handdoek.
 

Tijd investering: 2 u
Prijs investering: 65 euro