Kintsugi GOLD

Breng goud in je leven! 

Tijdens deze workshop leer je niet alleen de techniek die gebruikt wordt in Kintsugi maar wordt je tegelijkertijd meegenomen in de metafoor, de schoonheid van emotionele scherven zodat je stil kan staan bij je eigen (herstel) proces. 

De filosofie achter kintsugi gaat verder dan een praktische artistieke vaardigheid: het raakt aan symboliek van genezing en veerkracht. Het voorwerp wordt zorgvuldig in ere hersteld. Het verzoent zich met zijn verleden en wordt daardoor paradoxaal genoeg sterker, mooier en dierbaarder dan voor de breuk. We maken ene brug tussen het verleden en de toekomst. 

Deze metafoor biedt een leidraad om nieuw licht te werpen op elke fase in een genezingsproces, ongeacht of het om een fysieke of een emotionele kwetsuur gaat. De kerngedachte van Kintsugi is dat beschadigingen erbij horen.

Je kunt je hele leven in de porseleinkast blijven zitten, dan weet je zeker dat je weinig zal overkomen. Maar als je dingen doet, dromen najaagt, van mensen houdt, leeft, je ontwikkelt en fouten maakt, dan ontkom je er niet aan dat je af en toe stuk gaat.

En als je dan in scherven ligt, lijm ze dan liefdevol en zorgvuldig met goud.

Deze gouden lijntjes laten zien dat imperfecties perfect kunnen zijn en hierdoor makkelijker om te accepteren.

Programma:

Ontvangst met koffie/thee 
Uitleg Kintsugi,
Mediatie,
Uitkiezen van voorwerp
'Breek' moment en Herstellen,
Afronden. 

Investering:

95 euro inclusief: 
- Het setje aan materiaal dat je ook achteraf mee naar huis krijgt en waar je nog lange tijd mee kunt verder oefenen.
- Mapje met het hele proces en metafoor van herstel. 
- Een kommetje of bord om te breken en te herstellen. 
- Koffie, thee en iets lekkers.

We werken van 14u tot 17u